ČEBELARJI V NAJTEŽJIH TRENUTKIH STOPIJO SKUPAJ

Ko se je po silovitem potresu ljudem v Petrinji podrl svet, so hrvaškim čebelarjem na pomoč priskočili tudi pri blagovni znamki Bosch.

Potres je zamajal svet v Petrinji

Konec leta 2020 je tla zatresel silovit potres v Petrinji na Hrvaškem. Ko so si ljudje že oddahnili, da je najhujše mimo, so mu v 2021 sledili številni popotresni sunki. Za seboj so pustili žalostno razdejanje, človeške žrtve in nepredstavljivo materialno škodo.

Porušene zgradbe, izgubljene živali in strti ljudje, ki se jim je svet dobesedno izmaknil pod nogami … To so žalostni prizori, ki so segli globoko v srce ljudem širom sveta. Niti najhujšemu sovražniku človek ne privošči takšne nesreče.

ZaCebele: Potres v Petrinji
Potres dobesedno spodmakne tla pod nogami

Svetli žarek solidarnosti

V težkih časih srca, ki jih je pretresel potres, še bolj razveseli žarek upanja, ki posveti zaradi empatije ljudi, njihovih dobrosrčnih dejanj in nesebične medsebojne pomoči.

Glas o naravni nesreči in solidarnosti je segel čez meje Hrvaške in se dotaknil ljudi širom sveta – tudi slovenskih čebelarjev. Ti so svojim hrvaškim kolegom, ki jim je potres uničil vse panje in čebelje družine, priskočili na pomoč. Hitro so v okviru Čebelarske zveze Slovenije zanje začeli zbirali finančno pomoč.

ZaCebele: Potres v Petrinji
Slovenski čebelarji so priskočili na pomoč svojim hrvaškim kolegom

Roko pomoči ponudil tudi Bosch

V želji, da bi pomagali pretresenim ljudem, so tudi pri blagovni znamki hišnih aparatov Bosch ponudili roko. Odločili so se nameniti del sredstev Čebelarski zvezi Hrvaške za pomoč čebelarjem, ki jim je potres uničil vse.

Tako si bodo tudi s pomočjo znamke Bosch lahko čebelarji s porušenih področij opomogli. Upamo, da bodo kmalu spet srečni v družbi svojih čebelic uživali svoj lastno pridelani med!

Solidarnost je lepa čednost!