čebele so zaslužne za vsako tretjo
žlico hrane na svetu!

Z nakupom izdelkov Bosch pomagaš slovenskim čebelam.

Blagovna znamka Bosch in razvojno podjetje BSH Nazarje se v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije pridružuje akciji grajenja zavedanja o pomembnosti marljivih čebel.

Izberi Bosch in pomagaj čebelam tudi ti!

Vsak nakup Bosch malega hišnega aparata za pripravo hrane, izdelanega v Sloveniji, prispeva v malho #začebele – za nov dom več kot 200.000 čebel.«

BOSCH SKOZI ZGODOVINO

Zgodba o kakovosti je bila rojena pred skoraj poldrugim stoletjem, natančneje leta 1886 v Stuttgartu, ko je Robert Bosch skupaj z dvema partnerjema odprl prvo trgovino. V začetku so se ukvarjali predvsem z motornimi vozili in industrijsko tehnologijo, po veliki gospodarski krizi 20. stoletja pa so se vizionarsko usmerili na področje cenovno dostopnih električnih hišnih aparatov.
In vse ostalo je zgodovina, kot pravijo.

Do leta 1929 je nemško podjetje Bosch zaposlovalo že preko 10.000 ljudi, v letu 2016 pa več kot neverjetnih 375.000 ljudi v več kot 150 državah sveta.

RAZVOJ IZDELKOV NA SLOVENSKIH TLEH

V Sloveniji izdelke Bosch razvija in proizvaja podjetje BSH hišni aparati Nazarje, ki ga odlikujejo tehnične inovacije, s katerimi premikajo tehnične mejnike. BSH hišni aparati so tako postali vodilna sila za ne le tehnični, pač pa tudi družbeni razvoj.

V Sloveniji mnoge osnovne šole s čebelarskimi krožki nimajo lastnega čebelnjaka, zato v okviru večletne donacijske kampanje #začebele zbiramo sredstva za vsakoletno postavitev čebelnjaka ob izbrani osnovni šoli. Vsak nakup Bosch malega hišnega aparata za pripravo hrane, izdelanega v Sloveniji, prispeva v malho #začebele – za nov dom več kot 200.000 čebel.

ZAVEZANOST DRUŽBENI ODGOVORNOSTI

Naše podjetje si prizadeva za trajnosten, družbeno odgovoren razvoj in pri BHS Nazarje letos obeležujemo že 50. letnico družbeno-odgovornega ravnanja. V luči vse večjega izkoriščanja življenjskih virov ter naraščajoče obremenjenosti našega ekosistema nenehno iščemo nove rešitve, s katerimi bi zmanjšali vpliv naših proizvodov in proizvodnih procesov na okolje.

Smo vodilni v industriji v smislu varčne porabe materialov, energije v proizvodnji, preučevanju prehoda na obnovljive vire energije in dela na inovativnih rešitvah za zmanjšanje emisij CO2. Ker želimo spodbujati ozaveščanje mlajše generacije o pomembnosti čebel, smo se s ČZS dogovorili za večletno sodelovanje pri projektu #začebele.